Catechese

Een moeilijk woord. Ik kom genoeg mensen tegen die het nauwelijks kunnen spellen. Het is een woord van de kerk, al eeuwen lang en het heeft te maken met geloofsonderricht, maar ja, dat klinkt weer schools. Toch kunnen we het niet missen: het geloofsgesprek. Je kunt het ook verdieping noemen. Wat voor verhalen vertellen we in de kerk? Waarom vertellen we elkaar die verhalen? Wat betekenen die verhalen voor jou? En wat heeft dat met onze wereld te maken, met mijn leven hier in Nijverdal of waar we ook wonen? Waarom wil ik bij deze gemeente horen? Als we niet meer de moeite nemen om elkaar te bevragen, om ons te verdiepen in wat geloven heet, dan houdt het op. Dan worden we zoiets als een vereniging waar mensen elkaar voor de gezelligheid ontmoeten. Daar is niets mis mee, maar daarom zijn we geen gemeente van de Heer. En zeg nou zelf, er zijn meer plekken waar het gezellig is.
Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden in onze gemeente waar we met elkaar in gesprek kunnen: De huiscatechese- de vrouwengespreksgroep – de mannengespreksgroep- de tweede jeugd- de 60+ en misschien vergeet ik wel een groep. Er is het Leerhuis vanuit de Raad van Kerken.

Samen Bijbel te lezen. Je hoeft geen grondige Bijbelkennis te hebben. We lezen de teksten voor de volgende zondag. Van harte welkom op maandagavond 27 oktober van 19.30-20.30 uur in de pastorie.

Ds. Laura van Weijen

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.