Sectie Leren

De sectie Leren kent in onze gemeente twee belangrijke doelgroepen: de jeugd en de volwassenen. De aandacht voor ouders die zich afvragen wat geloofsopvoeding inhoudt en hoe je daar vorm aangeeft, slaat een brug tussen deze groepen.

De sectie in het komend seizoen
Bij de jongeren zien we met ingang van dit seizoen een nieuw gezicht in de persoon van Egbert-Jan Haselhorst. Hij is onze kersverse jeugdwerker die eerst nog tot het eind 2016 samen optrekt met Emely Homburg.

Variabel en vast
Wat kunt u het seizoen 2016-2017 van de sectie verwachten? Er zijn vaste activiteiten die de meesten wel kennen en hieronder nog eens worden genoemd. Daarnaast willen we het geloofsgesprek stimuleren door op een aantal gemeenteavonden met elkaar in gesprek te gaan. Enkele vragen zijn: wat boeit ons in het evangelie, in de gemeente, hoe geef je daar samen vorm aan in het dagelijks leven in onze leefomgeving en wat helpt ons daarbij? Dit zijn thema’s die ook binnen de kerkenraad leven met het oog op de toekomst van de gemeente.
Ook komen er dit jaar enkele avonden over geloofsopvoeding waarover nog gecommuniceerd zal worden.

Vaste activiteiten

– KiK, Kind in de Kerk: elke eerste en derde zondag van de maand
– Jeugdkerk, eveneens op de eerste en derde zondag
– Vrouwengespreksgroep waarin delen van de bijbel onderling worden besproken. Voor informatie, waar en wanneer, kunt u Kirsten Torenbeek benaderen.
– Leesgroep (vooral mannen) op een zestal dinsdagavonden in het jaar. Voor info neem contact op met Henk van Leeuwen.
– Volwassencatechese onder leiding van ds. Laura van Weijen. Onderwerpen worden door de deelnemers aangedragen.
– De Tweede Jeugd: maandelijks een avond met “zinvolle ontspanning” meestal aan de hand van een presentatie met een spreker van buiten, Voor info neem contact op met Gerrie Hengstman en Giny Hartgers.
– 60-plus: maandelijks een middag met een gevarieerd programma. Voor info kunt u terecht bij Sjouk de Jonge, Ans van Petersen en Hennie Plasman.

Aankondigingen
Er verschijnt dit jaar geen boekje waarin alle activiteiten uitgebreid worden toegelicht en het hele jaarprogramma al bekend wordt gemaakt. Daar staat tegenover dat zoveel mogelijk de bijeenkomsten in het gemeenteblad worden aangekondigd. Dus houdt u alstublieft het gemeenteblad goed in de gaten.
Henk van Leeuwen

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.