500 jaar Reformatie gemeente Hellendoorn

Voorstelling ‘Kom naar voren!’ – 500 jaar protestantisme 

  • op donderdag 26 oktober om 20.00 uur in de Leerkamer, hoek Jac. Kapteijnstr. / Zuid Esweg te Hellendoorn;
  • kleinkunstenaars: Kees Posthumus en Juul Beerda.

Sinds 31 oktober 2016 presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie. Ze hebben dat overal en nergens in ons land gedaan en er staan nog enkele tientallen voorstellingen op het programma. Op 26 oktober komt het duo naar Hellendoorn.

In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken!

De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte voor de bestrijding van de onkosten gehouden.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten