Bij de vieringen

 

Zondag 18 februari is de eerste zondag van de veertigdagentijd. Een dienst voor jong en oud. Thema: verleiding. Centraal staat het verhaal over Jezus die in de woestijn op de proef gesteld wordt…..laat Hij zich verleiden…… en jij ? Welke verleidingen zijn best spannend?

Zondag 25 februari lezen we Johannes 11: de opwekking van Lazarus

Zondag 4 maart denken we met afbeeldingen en muziek na over de betekenis van het kruis.

Zondag 11 maart begroeten we ‘onze’ dominee Sonja van Kooten hartelijk in ons midden. Sonja, fijn dat je af en toe bij ons voorgaat.

Op de eerste en de derde zondag van de maand is er kinderoppas, kik en jeugdkerk. Een mooie gelegenheid om ook als ouders van onze kinderen en jongeren elkaar te ontmoeten!

*Elvis in Church* in Het Centrum
D.V. zondagavond 11 maart komt de ‘Elvisband’ weer in Het Centrum. Aanvang 18.30 uur.
Er is een compleet nieuwe dienst gemaakt rond het thema ‘Soultime’, tijd voor je ziel. Op heel veel plekken is aandacht voor de ziel; bedrijven bieden Mindfulness aan, anderen doen aan Yoga en zo zijn er meer methoden die er aandacht voor vragen. Blijkbaar is het nodig, want we zijn ondanks alle technische hulpmiddelen drukker dan ooit. We zouden bijna kunnen vergeten dat de Bijbel, sommige delen zijn 3000 jaar oud, al schrijft over aandacht voor de ziel. Hoe komt je ziel tot rust? Voor Elvis waren de woorden van de Bijbel zoals die in de Gospels werden bezongen een manier om zijn ziel tot rust te brengen. Iemand uit zijn band zei over Elvis: “de Gospel was voor Elvis als een emmer koud water over een oververhitte ziel. Daarom zongen we altijd na een concert nog een half uur Gospel”. In de dienst horen we prachtige oude Gospels  in de stijl zoals Elvis ze zong en deze worden verbonden met een aantal moderne liederen rondom het thema Soultime.

Ds. Arjen van der Spek, voorheen predikant in Enter en Holten en nu in Zwartsluis, spreekt over: tijd voor je ziel.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten