Taizéreis

Afgelopen zomer vroegen een aantal enthousiaste gemeenteleden mij tijdens het koffiedrinken of we in het komend jaar met een groep naar Taizé zouden kunnen gaan. Taizé (spreek uit tezzee en niet taaizee) ligt in Boergondië in Frankrijk, op ruim 800 km hier vandaan.

Het is een oecumenische en internationale geloofsgemeenschap van broeders, die in alle gastvrijheid ieder jaar duizenden mensen vanuit heel de wereld en alle kerken ontvangen. Er zijn drie gebedsbijeenkomsten per dag. Er wordt veel gezongen, maar kenmerkend is ook de stilte. Daarnaast zijn er geloofsgesprekken en workshops. En iedereen wordt opgeroepen om gedurende je verblijf ook praktisch mee te helpen. Het aardige is dat niemand je tot iets verplicht. Wil je gewoon een wandeling maken in de prachtige omgeving, dan heb je daar ook alle ruimte voor.

We hebben het plan om te gaan van 10-17 juni 2018. Globale kosten bij gemeenschappelijk eigen vervoer en verblijf bij de broeders zullen tussen 300 en 400 euro liggen.
Wil je mee, of wil je meer informatie:
Laura van Weijen, predikant@veg-nijverdal.nl of 0548.615528

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten