Opbrengst offerblokken 1e kwartaal 2018

De opbrengst van de Offerblokken 1e kwartaal is bestemd voor Solidaridad met hun actie: “Voorkom een wereld zonder koffie”

STEL JE VOOR…
… op een dag word je wakker en blijkt de koffie op. Klimaatverandering bedreigt de koffie. En niet-duurzame koffieteelt draagt op haar beurt weer bij aan de klimaatverandering. Een neerwaartse spiraal die ervoor zorgt dat binnen niet al te lange tijd de koffie opraakt. Een groot probleem. Voor boeren, voor handelaren en natuurlijk voor elke koffieliefhebber. Solidaridad zet zich in om de koffieketen te verduurzamen. Van de bonen van de boer tot de koffie in jouw kopje. Help mee de koffie te redden en de boeren te helpen.

MISSTANDEN IN DE KOFFIESECTOR
De vraag naar koffie groeit ieder jaar met 1,9 %, maar de productie blijft achter. Klimaatverandering is de belangrijkste oorzaak: door overstromingen en hogere temperaturen nemen de vruchtbaarheid en de opbrengst van het land enorm af. Boeren voelen zich genoodzaakt hun uitgeputte land te verlaten en bossen te kappen voor nieuwe vruchtbare landbouwgrond. Ontbossing voor koffieproductie zorgt voor maar liefst 76 miljoen ton CO-2 uitstoot er jaar. Dit zorgt dan weer voor verdere klimaatverandering.

De oplossingen van Solidaridad zijn:
– DUURZAME KOFFIETEELT
Solidaridad helpt koffieboeren mens- en milieuvriendelijk en dus toekomstbestendig te produceren. Zij trainen boeren in klimaatvriendelijke koffieteelt.
-SAMENWERKING
Solidaridad werkt samen met koffie-inkopers, koffiemerken en overheden. Zij spelen een cruciale rol bij het oplossen van de problemen in de koffiesector.
-BEWUSTE CONSUMENTEN
Solidaridad werkt ook aan bewustwording bij consumenten. Uiteindelijk zijn zij degenen die met hun koopgedrag en kritische houding grote invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop koffie geproduceerd wordt.

Als we niets veranderen, stevenen we af op een wereld zonder koffie. En dat willen we natuurlijk niet. Laten we daarom dit samen voorkomen. Je kunt jouw favoriete koffiemerk vragen hoe het investeert in de verduurzaming van de toekomstige koffie en door dit verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen. En je helpt natuurlijk ook door het koffieprogramma van Solidaridad financieel te steunen.
Voor meer informatie zie: https://www.solidaridad.nl/campagne/een-wereld-zonder-koffie

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten