Nieuws Gemeentekoor december

Dit wordt alweer de laatste keer dit jaar dat ik u bericht over u en ons gemeentekoor. In mijn vorig schrijven heb ik u op de hoogte gebracht tot en met de startzondag op 17 september.

Op zondag 26 november hebben we onze beste krachten gegeven tijdens de eredienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Zoals altijd een heel indrukwekkende dienst.

Hoe verder het jaar vordert hoe drukker wij het als koor krijgen, iets waar we overigens totaal geen problemen mee hebben.

Op zondag 3 december ons jaarlijkse bezoek aan Krönnenzommer om medewerking te verlenen in hun eredienst. Ook dit jaar weer een onvergetelijk gebeuren; we hebben liederen gezongen die de meeste bewoners nog kenden. We hebben gezongen over een stad met paarlen poorten, en dat Jezus bij ons is als de zon in het westen daalt.  Het is een zegen om dit te mogen doen; iedereen ging na de koffie voldaan huiswaarts met hele fijne herinneringen.

Op dinsdag 12 december zouden we een “kerst in” verzorgen in de Hoge Es, dit kon helaas geen doorgang vinden door ziekte van onze dirigent. We willen nog proberen hier een nieuwe datum voor te prikken.

Op zondag 24 december verlenen we medewerking in de kerstavonddienst in onze eigen kerk. Het hoogtepunt van het hele jaar. Vanaf augustus zijn wij al met de voorbereiding van deze dienst bezig; het belooft weer een hele fijne dienst te worden. Ik nodig iedereen dan ook uit om dit samen ons te beleven. Zangeres Ilona Tokar zingt samen met ons en zal solo ook nog enkele liederen ten gehore brengen.

Hierbij nog even wat achtgrond informatie over Ilona. Ilona Tokar is geboren in 1989 in Berehovo in het westen van Oekraïne.  Ze groeide op in verschillende internaten en weeshuizen. Op jonge leeftijd had ze al zangtalent. Met ondersteuning van de stichting CHOE studeerde zij onder andere op het conservatorium in Kiev. Ze beschikt over een eigen zangstudio en geeft les in een groeiende groep internaatkinderen waar CHOE actief is. Deze maand hoopt ze een aantal optredens te verzorgen in Nederland.  4 jaar geleden heeft ze in onze kerk ook al een kerstconcert gegeven ter ere van ons 75 jarig jubileum.

Op dinsdag 26 december onze traditionele rondgang langs zieken en hoogbejaarde gemeenteleden om daar ook de kerstliederen te zingen, zodat ook zij niet vergeten worden. Na afloop van de rondgang verzorgen we nog een kerstviering in De Blenke.

Mochten er nog mensen met een zangachtergrond zijn die ons willen versterken tijdens de rondgang, deze zijn van harte welkom. Neem wel even contact op met een bestuurslid over de vertrektijd.
Rest mij nog het hele koor te bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar samen met dirigent J.W. Docter

Wij wensen u een gezegend kerstfeest en een gelukkig en gezond 2018!

Harry Krommendijk

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten