40-dagenproject: St. CHOE

Op de gemeentevergadering is de keuze gevallen om dit jaar in de veertigdagentijd te sparen voor een project waar mensen in en rond onze gemeente bij betrokken zijn. Het volgende jaar doen we dan weer mee met Kerkinactie. De keuze viel op een van de projecten van CHOE, waar ‘onze’ organist Jan Ebeltjes zich voor inzet: het Sakuraproject:

In 2015 hebben we een oud vervallen fabriekspand (met 1,5 hectare grond) aangekocht in het plaatsje Perechyn. Stap voor stap voeren we renovaties uit, van het hoofdgebouw is de begane grond klaar.
In juni is dit deel in gebruik genomen als dagopvang voor gehandicapten en wordt ook ingezet als activiteitencentrum voor de lokale jeugd. In de weekenden kunnen ook de (plaatselijke) internaat- en weeskinderen gebruik maken van dit centrum.

De bedoeling is kansarme jongeren aan een baan te helpen, te denken valt aan productiewerk, inpakwerk, een autowasstraat, kortom, mogelijkheden genoeg.
Inmiddels zijn we met de renovatie van deze hal begonnen, een enorme klus die naar verwachting eind dit jaar zal zijn afgerond.

De totale kosten van de renovatie zijn op dit moment zelfs bij benadering niet aan te geven. Het pand heeft sinds 1990 leeg gestaan en is naar onze Nederlandse begrippen ‘bouwvallig’.
Met ons beschikbare budget krijgen we het pand in ieder geval waterdicht (vervanging dak), worden de vloeren vervangen en de muren gerepareerd. We zijn op zoek naar fondsen voor de inrichting van de fabriekshal om op die manier kansarme jongeren aan een baan te helpen.
Een eventuele bijdrage van de VEG zou hierbij zéér welkom zijn…

Het is de bedoeling om op 18 februari, de eerste zondag van de veertigdagentijd, spaardoosjes uit te delen. Deze kunnen dan op 1 april, Eerste Paasdag weer ingeleverd worden.
U kunt natuurlijk ook een bedrag overmaken: Bank : NL88 RABO 0354 8156 44 Giro : NL16 INGB 003 5833 00 onder vermelding van veertigdagenproject VEG.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten