SZD Kledinginzameling Oekraïne

Beste allemaal,

Hulp is juist nu extra nodig!!!!
Ook dit jaar hopen we dat er weer vrachtwagens vol kleding en schoeisel naar Oekraïne zullen rijden. Onze broeders en zusters daar rekenen ook dit jaar weer op ons. Door de kleding die wij sturen kunnen zij in hun werk Gods liefde in de praktijk doorgeven, zowel aan mensen die bij de kerk horen als aan anderen die dat nodig hebben. Wij rekenen ook dit jaar graag op uw medewerking. Hulp is juist nu extra nodig!!!!

De regering van Oekraïne is nu weer op het Westen gericht. Maar het is nog steeds oorlog; het geweld laait iedere keer weer op, hierdoor zijn er vluchtelingen. Die vluchtelingen hebben vorig jaar ook mogen profiteren van de door ons gestuurde goederen. Door de oorlog is het voor de armen slechter geworden. De levensstandaard gaat nog steeds omlaag. Belastingen zijn verhoogd. Import van goederen is duurder geworden. Het wordt steeds lastiger om de goederen het land in te krijgen.

Het kan zijn dat het daarom dit jaar voor het laatst is. Wij vragen daarom ook om goed in te zamelen zodat er goed gevulde vrachtwagens de grens overgaan. Hulp is juist nu extra nodig!!!! Juist de armen worden het meest getroffen. Ook dit jaar houden we weer een kleding/goederenactie.

Wat is er nodig:
• Schoeisel en laarzen (graag per paar bijeengebonden), vooral ook kinderschoenen en laarzen
• Kleding, volwassenen en vooral goede kinderkleding
• Lakens en dekens
• Handdoeken

De kledingactie wordt dit jaar gehouden, op vrijdag 13 april 2018. U kunt de kleding brengen, naar ’t Vischnet bij de kerk, van 14.00 uur tot 18.00 uur.
Ook dit jaar doen wij weer een dringende oproep aan u, zowel dames als heren, om te helpen bij het sorteren en inpakken van de kleding. Ook zoeken wij nog mensen, die in het bezit zijn van auto met aanhanger of een bestelbus, of deze beschikbaar willen stellen hiervoor, om op zaterdag 14 of maandag 16 april de kleding naar het verzamelpunt in Heerde willen brengen. U kunt zich opgeven bij Cor Mondeel tel: 0618911560 of 0548611048,
e-mail: c.mondeel@telfort.nl, of bij een van de andere mensen van de WZD.

Het transport kost ruim € 3,00 per doos. Het zou fijn zijn, als u (ook wanneer u geen kleding heeft om op te sturen!) een bijdrage aan die transportkosten zou willen leveren. Zodat we het transport zoveel mogelijk kostenneutraal kunnen houden.

U kunt de bijdrage ook overmaken op IBAN rekening NL31 RABO 0327 3020 38 van de Diaconie V.E.G. o.v.v. Transportkosten Kleding Oekraïne.

Het is vooral voor onze werkers daar heel moeilijk. Wilt u hen in uw gebeden (blijven) gedenken, dat hebben zij heel hard nodig!

Hartelijke groet, de goederencommissie WZD.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten