SZD Kledinginzameling Oekraïne

Beste allemaal,

In april vertrekken er weer vrachtwagens met goederen naar Oekraïne. Hopelijk gaat het dit jaar voorspoedig om de goederen de grens over te krijgen. Het wordt nl. steeds lastiger om de goederen het land in te krijgen. Het kan zijn dat het daarom dit jaar voor het laatst is. Wij vragen daarom ook om goed in te zamelen zodat er goed gevulde vrachtwagens de grens overgaan.

De broeders en zusters in Oekraïne zijn ons dankbaar voor wat ze krijgen. Door de kleding die wij sturen kunnen zij in hun werk Gods liefde in de praktijk doorgeven, zowel aan mensen die bij de kerk horen als aan anderen die dat nodig hebben.

We krijgen regelmatig de vraag of het niet beter zou zijn het geld dat voor het transport gebruikt wordt zo naar Oekraïne over te maken, zodat men daar kleding en schoeisel kan kopen en de economie ondersteunt. We kunnen daarop alleen zeggen dat de kosten van transport, lang niet voldoende is om dezelfde hoeveelheid kleding of schoeisel te kopen. Kleding is daar soms iets goedkoper dan in Nederland, maar schoenen en laarzen zijn er net zo duur of zelfs (veel) duurder dan hier. En als u dan weet dat het gemiddelde inkomen in de streek waar deze spullen heengaan onder de €200,- per maand ligt en dat je voor voedsel, school, medische basiszorg en wonen/verwarming voor een gezin minstens €300,- kwijt bent…

Deze vraag bespreken we wel elk jaar met de broeders daar.

Graag willen we nog even noemen wat er nodig is:
• Schoeisel en laarzen (graag per paar bijeengebonden), vooral ook kinderschoenen en laarzen
• Kleding, volwassenen en vooral ook goede kinderkleding
• Lakens en dekens
• Handdoeken

Wij rekenen ook dit jaar graag op uw medewerking.
Hulp blijft hard nodig!!!!

De inzameling van bovengenoemde goederen zal bij ons, Vrije Evangelische Gemeente Nijverdal, plaatsvinden op vrijdag 13 april!

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten