Vastenactie World Servants

De vastentijd is een tijd van bezinning. Iets laten staan om bewust te worden van de overvloed die we hier hebben. Een groep jongeren grijpt deze tijd aan om met de besparingen lerarenwoningen te bouwen in Ghana en dagen via deze weg ook u uit.

Er wordt gevast op koek, alcohol, frisdrank en nog veel meer. De deelnemer kiest dit zelf: het is een persoonlijke uitdaging. Het geld dat  bespaard wordt komt in een potje, dat op het einde van de vastentijd overgemaakt wordt naar het project. Zo worden we bewust van de weelde die we hebben, terwijl de opbrengsten naar een bijzonder doel gaan.

Onder de vlag van het missionair jongerenwerk vertrekken aankomende zomer 25 jongeren naar Namasim Ghana. In drie weken bouwen ze twee lerarenwoningen. Dit is van groot belang omdat dit het niveau van onderwijs enorm verbetert. De ontmoeting van de twee culturen heeft grote impact, juist op de bewustwording. Het is bijzonder dat we als groep daar naar toe mogen leven.  Met name in deze veertigdagentijd staan we stil bij het verschil in rijkdom tussen ons en de inwoners van Namasim.

Als actiegroep dagen we u uit om mee te doen. Het dagelijkse glas wijn, het standaard koekje bij de koffie of veertig dagen zonder social media. Het mes snijdt aan twee kanten wanneer de besparingen naar het ontwikkelingsproject gaan van onze jongeren: een bijzondere reis van bewustwording en  geloof.

Steun via: IBAN NL70 RABO 0303 5644 66 t.a.v Nijverdal-GH318. Voor meer informatie zijn we op  Facebook te vinden: WorldServantsGhana of vraag het aan een van groepsleden.

Naast de vastenactie worden er meer acties georganiseerd. Zo worden er zelfgemaakte taarten verkocht, is er 14 april een optreden van Root7 in Het Centrum en is er tijdens het actieweekend (14 en 15 april) van alles te doen in en rond Het Centrum.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten