DRINGENDE OPROEP DOORSTART WINTERFAIR

Jarenlang is er in onze gemeente een fancy fair/bazar gehouden die enkele jaren geleden overging in een winterfair. Altijd werden er geweldige bedragen binnengehaald voor diverse goede doelen. Onze gemeente is eigenlijk ondenkbaar zonder één zo’n dag in het jaar dat we ons met z’n allen inzetten voor het goede doel. Maar die ene dag vergt erg veel voorbereiding. Zoveel voorbereidend werk voor de organisatie en het maken van spullen (bloemstukjes, decoratief materiaal etc. etc), dat het huidige team daar niet meer mee kan doorgaan; die druk is te groot geworden.

Ondanks herhaalde oproepen in het gemeenteblad heeft zich niemand gemeld om te helpen de winterfair te organiseren. Dus als hierin geen verandering komt, verdwijnt onze traditionele fancy fair/winterfair definitief. Dat zou een enorme aderlating zijn.

Wie voelt zich geroepen? Wie wil hier zijn vrije tijd in steken? Wie heeft ideeën voor een herstart?

Mochten zich vrijwilligers melden, dan is het belangrijk om te weten dat je “blanco” begint. Alle resterende spullen zijn na de laatste winterfair naar Dorcas gegaan, de overgebleven kleding gaat in april mee met de goederenactie naar Oekraïne. Niemand van het huidige team (Anja Hutman, Petra Freriks, Henny en Wim van de Veen, Marga en Frits Juurlink, Janny en Gerrit Spijkerboer) is nog beschikbaar bij een eventuele herstart van de winterfair.

Aan de inzet van al die vrijwilligers op de dag zelf heeft het niet gelegen. Het voorbereidingsteam is al die vrijwilligers dankbaar voor het bakken, verkopen, inrichten, opruimen en ga zo maar door.

Maar de grote vraag is nu:
Wie neemt het “organisatiestokje “over?

Namens de Werkgroep Zending en Diaconaat,

Janny van der Kolk
jannyvanderkolk@planet.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten