Taizé

Op maandag 11 juni vertrekken we met een groep van 13 mensen naar de gemeenschap in Taizé in Frankrijk. Samen met ds. Bertine van de Weg gaan we met een gemengde groep uit de VEG en uit de PGN en dat is een mooie manier van samen optrekken. Taizé is een plaats in het Franse Bourgondië, waar sinds de 50-er jaren jongeren vanuit heel de wereld en vanuit alle kerken naar toekomen om God en elkaar te ontmoeten. Rond 1940 heeft Roger Schütz, een Zwitserse Protestant, in dat dorp een huis gekocht om met een paar vrienden vanuit hun geloof een soort van oecumenische kloostergemeenschap te vormen. Enerzijds stilte en gebed, anderzijds je handen uit de mouwen steken. Om Joodse mensen te laten onderduiken, maar ook om na de oorlog Duitse krijgsgevangenen te bezoeken.

De gemeenschap groeide, er sloten zich broeders aan vanuit verschillende kerken en verschillende landen. De inzet is vooral om met jongeren in gesprek te gaan over geloof, of misschien nog beter om jongeren met elkaar over geloof in gesprek te laten komen. Inmiddels komen er ook gezinnen en ‘oudere jongeren’. Driemaal per dag is er een gebedsviering. De broeders zijn dan in het wit en omringd, zeker in het hoogseizoen door duizenden ( jonge) mensen in de kerk. Het gaat er heel anders aan toe dan in een gewone
kerkdienst, het ziet er ook heel anders uit. We hopen op een veilige reis en op een inspirerende en fijne week. U hoort er vast nog over.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten