Bij de vieringen vakantieperiode

In deze maanden is de liturgische kleur groen, de kleur van de hoop en van de groei.

Op 8 juli verwelkomen wij ds. H. Mondeel uit Almelo, voor velen van u een goede bekende.
15 juli is er afscheid van de KIK en overstap naar de Jeugdkerk voor Marleen Harink en Aarnoud Hartkamp. Thema: Gebruik je talenten. Een viering voor jong en oud, met combo.
22 juli zijn wij gast aan de Tafel van de Heer. We vieren het avondmaal in een kring. Fijn dat we op deze zondag ook houdbare producten voor de Voedselbank kunnen inzamelen.
29 juli verwelkom wij ds. Oosterhof uit Wierden. Zelf ben ik dan gastvoorganger bij de VEG van Bussum
5 augustus zingen we vrolijk ter ere van God. Onze pianiste en organiste Tea Joor zou zeggen: ‘roept u maar’
Op 12 en 19 augustus zal het thema  “Gastvrijheid” terugkomen in de vieringen.

Na 15 juli is het ook zomervakantie voor de KIK en de Jeugdkerk. Achterin de kerkzaal liggen wel spelletjes en boekjes voor kinderen die met hun (groot)ouders meekomen.
1
Ooit, ruim voor mijn komst, is er een keuze gemaakt om op de 1e en de 3e zondag van de maand KIK en Jeugdkerk te houden en dan de vieringen met het oog op ouders van de kinderen en de jongeren ook een ander accent te geven. Je kunt dan denken aan meer muziek met de vleugel. Wat vaker gebruik van de beamer, opwekkingsliederen, soms wat interactiever. De jong en oud-vieringen zijn altijd op een 1e en 3e zondag. De gedachte was en is ook dat door de clustering naar de 1e en 3e zondag, de ouders van onze kinderen en jongeren de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten, ook als min of meer leeftijdgenoten. Op de andere zondagen, de 2e, de 4e en de 5e zondag van de maand gaat het er in de vieringen wat meer traditioneel aan toe. Dan klinkt vooral orgelmuziek. Het is geen wet van Meden en Perzen, daar doen we niet aan, maar het is toch goed om weet te hebben van zo’n indeling.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten