Berlin-Adlershof

Deze maand ontving ik een brief vanuit onze partnergemeente Berlin Adlershof. Met de vraag of wij voor de gemeente willen bidden.

Eind vorig jaar ontstonden er verschillende problemen. Ook de predikant die sinds twee jaar in de gemeente werkzaam is, heeft de gemeente gevraagd in hoeverre hij nog in vertrouwen door de gemeente gedragen werd. Helaas bleek dat vertrouwen te klein om zijn werk voort te zetten. Deze situatie heeft veel emoties en reacties opgeroepen. Er is veel met mensen gesproken, maar deze gesprekken konden niet verhinderen dat er ook leden de gemeente verlaten hebben. Nu, na de zomer wil de gemeente graag proberen om met Gods hulp en vanuit het gebed, opnieuw te beginnen, om van het verleden te leren, om te vergeven. Ze vragen ons om aan hen te denken en voor hen te bidden zodat zij met wijsheid en in liefde het goede zullen zoeken voor elkaar en uit deze problemen zullen komen.

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.