Bij de vieringen

 

Zondag 28 oktober: nationale bijbelzondag. Welke rol speelt de bijbel in ons leven? Psalm 119 bezingt de vreugde van de Thora. De Joden dansen op het feest: Vreugde van de wet met de Thora rollen door de synagoge. De betekenis is als dagelijks brood.

Zondag 4 november zijn wij gast aan de Tafel van de Heer. Een lopende viering. We lezen het verhaal uit Lukas 19 waar Jezus zich uitnodigt bij een tollenaar. Het is fijn als u op deze avondmaalszondag ook houdbare voedselproducten meebrengt voor de voedselbank, of een bijdrage voor de voedselbank wil geven.


Zondag 11 november verwelkomen we onze ‘eigen’ ds. Sonja van Kooten. Fijn dat jij op deze zondag bij ons wilt voorgaan.

Zondag 18 november staan de eerste woorden van het Onze Vader centraal: Onze Vader in de hemel, laat iedereen U eren……..( Liedboek p.547)

Zondag 25 november is zondag Voleinding, dan zullen we de namen gedenken van hen die ons zijn voorgegaan, in het geloof en over de grens van het levenseinde heen, voltooid in Gods liefde.

Iedere eerste en derde zondag van de maand is er oppas, kik, jeugdkerk en jeugdkerk-plus. In de viering proberen we dan ook wat andere accenten te leggen o.a. in de muziek. Op de 2e en 4e zondagen van de maand kunt u meer ‘ vertrouwde vieringen’ verwachten Om de week drinken we na de dienst koffie met elkaar. Weet u, weet je van harte welkom. We ontmoeten je graag.

Bijzondere kerkdienst: Fragile gezongen door Shine.
Gospelkoor Shine onder leiding van André Bijleveld komt met muziek van Sting op zondag 4 november naar Het Centrum. Sting weet als geen ander met een nummer als ‘Fragile’ het hart van velen te raken en aan het denken te zetten over de kracht van de liefde, ‘Fields of Gold’. Veel van zijn nummers gaan over onrecht, ‘They dance alone’, en het verlangen naar recht en liefde. Ze gaan ook over de moed die mensen hebben om in opstand te komen. Maar hoe word je nu een moedig mens? Daarover staat in de Bijbel een bijzondere zin in 1 Johannes 4:18: Liefde laat geen ruimte voor angst. Dat wordt het centrale thema van de dienst.
In deze dienst worden we meegenomen met de prachtige nummers van Sting, gezongen door Shine. Ds Arjen van der Spek uit Zwartsluis bespreekt het thema om op de weg te komen van angst naar liefde. En we worden uitgenodigd om met de samenzangnummers mee te zingen. De dienst begint zoals gewoonlijk om 18.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.