Adventsschrijfactie PGN en VEG 16 december

Op zondag 16 december 2018 voeren we samen met de plaatselijke protestantse gemeente actie voor Leila de Lima (Filipijnen).
Senator Leila de Lima uit de Filipijnen is een fel tegenstander van president Duterte’s bloedige ‘oorlog tegen drugs’. Daarbij werden al duizenden, vooral arme, mensen op straat doodgeschoten. Nu zit ze sinds februari 2017 gevangen. Ze zou drugsgeld hebben aangenomen voor haar verkiezingscampagne en als minister drugs hebben toegelaten in de gevangenis. Dat zijn valse beschuldigingen, die alleen zijn bedoeld om haar het zwijgen op te leggen. Dat is niet gelukt: ze vraagt elke dag vanuit de gevangenis aandacht voor de mensenrechtenschendingen in haar land.

De Lima was lid van de mensenrechtencommissie die onderzocht of president Duterte betrokken was bij het doden van mogelijke drugshandelaren in de tijd dat hij burgemeester was. In 2016 vertelde Duterte aan de media dat hij De Lima ‘in het openbaar kapot wilde maken’.

Heeft het werk van Amnesty resultaat?
Jazeker! Veel acties van Amnesty zijn succesvol. Een gewetensgevangene wordt vrijgelaten, iemand die ‘verdwenen’ duikt weer op, een zieke gevangene krijgt medische verzorging, een geïsoleerde gevangene krijgt bezoek van familie of een advocaat, een doodvonnis wordt omgezet of uitgesteld of discriminerende wetten worden aangepast. Dus: alle reden om mee te doen!
Wanneer: zondag 16 december 2018
Waar: in de Regenboog, het Centrum en de VEG-kerk kunt u vóór en na de ochtenddiensten en ’s avonds bij de volkskerstzang in het Centrum een petitielijst tekenen.
Doet u weer mee? Hartelijk aanbevolen door de Werkgroep Wereld Diaconaat (WWD).

Namens de WWD,
Gerrit Spijkerboer

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.