Offerblokken 1e kwartaal 2019

De opbrengst van de offerblokken in in het eerste kwartaal 2019 is bestemd voor het project “ Plattelandsdorpen in India vrij van kinderarbeid ”. Samen zijn we de kerk in actie. Geïnspireerd door Jezus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook wij willen delen. Daarom zet onze kerk zich via Kerk in Actie in voor het thema Kinderen in de knel. Samen met partners van Kerk in Actie bestrijden we kinderarbeid. Voor maar liefst 168 miljoen kinderen is niet de schoolklas, maar arbeid de dagelijkse realiteit. Ze werken op het land, op straat, in de huishouding, in fabrieken, in mijnen, in de prostitutie of als kind soldaat. Het is hard nodig om kinderarbeid tegen te gaan en ieder kind de kans te geven op een goede toekomst met onderwijs. Onze kerk draagt daaraan bij.

Alle kinderen naar school in India.  In India werken naar schatting 17 miljoen kinderen: in de bouw, kledingindustrie, horeca, huishouding of steengroeven of in de landbouw. Deze kinderen werken vaak onder zware omstandigheden, wat niet goed is voor hun ontwikkeling. De Indiase christelijke organisatie CASA wil kinderarbeid stoppen in 48 dorpen met 6.160 gezinnen in Tamil Nadu en Andhra Pradesh.

Overbruggingsonderwijs en vak trainingen in India. CASA heeft negen overbruggingsscholen voor werkende kinderen tot 15 jaar. Hier volgen zij spelenderwijs lessen die aansluiten bij hun eigen leefwereld. Kinderen krijgen er vier maanden les van half 10 tot half 4 en eten op school. Daarna stappen ze over naar een gewone school. Vrijwilligers van CASA blijven hen intensief begeleiden, zodat ze niet opnieuw uitvallen.
Kinderen die op school moeilijk mee kunnen komen, krijgen extra ondersteuning. Veel kinderen hebben thuis geen (aparte) ruimte of licht om huiswerk te maken of te lezen. CASA heeft zeven centra waar kinderen bijles krijgen, huiswerk kunnen maken en via coaching weer zelfvertrouwen krijgen. Zo helpt CASA uitval te voorkomen. Jongeren van 15 jaar of ouder kunnen in acht centra vak trainingen volgen. In drie of vier maanden tijd worden zij opgeleid tot bijvoorbeeld elektricien, naaister of computertechnicus. CASA helpt hen vervolgens met gereedschap of materiaal en begeleidt hen bij het zoeken naar werk.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage in de offerblokken.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL31 RABO 0327 3020 38 t.n.v. diaconie V.E.G. Nijverdal o.v.v. projectnummer K 00500

Namens de WWD, Greet Spenkelink

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.