Verjaardagsfonds 2019: Moria

Samen sterk voor Moria Verjaardagfonds VEG Nijverdal 2019.
In het vluchtelingenkamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos, leven zo’n 9500 bootvluchtelingen, terwijl er maar plek is voor 2500 mensen, onder erbarmelijke omstandigheden. Dagelijks komen er nog zo’n 100 bootvluchtelingen aan op de eilanden Lesbos, Samos, Chios en Kos. Op deze vier eilanden verblijven samen meer dan 19.000 vluchtelingen. Onder de vluchtelingen bevinden zich veel kinderen. Deze kinderen zijn vaak zwaar getraumatiseerd door
wat ze hebben meegemaakt en velen van hen hebben dan ook suïcidale neigingen. Ze leven letterlijk in tentjes of onder een plasticzeil op houten pallets.

Er is in het vluchtelingenkamp Moria gebrek aan letterlijk alles zoals, medische en psychische zorg, medicijnen, scholing voor de kinderen, voedsel, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, dekens, slaapzakken, luiers enz.

Met uw bijdrage voor het Verjaardagfonds kunnen de benodigde spullen worden gekocht om het leed van deze vluchtelingen enigszins te verzachten. Het lijkt een druppel op de bekende gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen.

Gerry en Gert Bladder,
Tel. 655360

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.