Handtekeningenactie Amnesty

Over wie ging het ook alweer?
We voerden actie voor senator Leila de Lima. Ze is een fel tegenstander van president Duterte’s bloedige ‘oorlog tegen drugs’. Daarbij werden al duizenden, vooral arme, mensen op straat doodgeschoten. Nu zit ze sinds februari 2017 gevangen. Ze zou drugsgeld hebben aangenomen voor haar verkiezingscampagne en als minister drugs hebben toegelaten in de gevangenis. Dat zijn valse beschuldigingen, die alleen zijn bedoeld om haar het zwijgen op te leggen. Dat is niet gelukt: ze vraagt elke dag vanuit de gevangenis aandacht voor de mensenrechtenschendingen in haar land.

De Lima was lid van de mensenrechtencommissie die onderzocht of president Duterte betrokken was bij het doden van mogelijke drugshandelaren in de tijd dat hij burgemeester was. In 2016 vertelde Duterte aan de media dat hij De Lima ‘in het openbaar kapot wilde maken’.

U hebt geweldig meegedaan! We verzamelden maar liefst 613 handtekeningen. Hartelijk dank daarvoor!
De lijsten zijn inmiddels naar Amnesty gezonden die ervoor zorgt dat ze op de plaats van bestemming komen.

Namens de WWD,
Gerrit Spijkerboer

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.