Kledingactie SZD Oekraïne 3 mei

Uw hulp blijft hard nodig!!!!

In mei vertrekken de vrachtwagens weer naar  Oekraïne en zoals elk jaar hopen wij dat het in één keer goed gaat om de goederen de grens over te krijgen.

Wij rekenen ook dit jaar weer graag op uw medewerking.

Uw hulp blijft hard nodig!!!!

De broeders en zusters in Oekraïne zijn ons dankbaar voor wat ze krijgen. Door de kleding die wij sturen kunnen zij in hun werk Gods liefde in de praktijk doorgeven, zowel aan mensen die bij de kerk horen als aan anderen die dat nodig hebben.

We krijgen regelmatig de vraag of het niet beter zou zijn het geld dat voor het transport gebruikt wordt zo naar de Oekraïne over te maken, zodat men daar kleding en schoeisel kan kopen en de  economie ondersteunt. We kunnen daarop alleen zeggen dat de kosten van transport, lang niet voldoende is om dezelfde hoeveelheid kleding of schoeisel te kopen. Kleding is daar soms iets goedkoper dan in Nederland, maar schoenen en laarzen zijn er net zo duur of zelfs (veel) duurder als hier. En als u dan weet dat het gemiddelde inkomen in de streek waar deze spullen heengaan onder de  € 200,- per maand ligt en dat je voor voedsel, school, medische basiszorg en wonen/verwarming voor een gezin minstens  € 300,- kwijt bent…

Deze vraag bespreken we wel elk jaar met de broeders daar..

Uw hulp blijft hard nodig!!!!
Juist de armen worden het meest getroffen.   Ook dit jaar houden we weer een kleding/goederenactie.

Wat is er nodig:
– Schoeisel en laarzen (per paar bijeengebonden), vooral ook kinderschoenen en -laarzen
– Kleding voor volwassen maar vooral goede kinderkleding
– Lakens en dekens
– Handdoeken

De kledingactie wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 mei a.s. U kunt de kleding brengen naar ’t Vischnet bij de kerk, tussen 14.00 en 18.00 uur.

Ook dit jaar doen wij weer een dringende oproep aan u, zowel dames als heren,  om te helpen bij het sorteren en inpakken van de kleding. Ook zoeken wij nog mensen die in het bezit zijn van een auto met aanhanger of een bestelbus, of deze beschikbaar willen stellen hiervoor, om op zaterdag 4 of maandag 6 mei de kleding naar het verzamelpunt in Heerde te brengen.

U kunt zich opgeven bij Cor Mondeel: tel. 06-18911560 of 0548-611048; e-mail: c.mondeel@telfort.nl of bij een van de andere leden van de Werkgroep Zending en Diaconaat.

Het transport kost ruim € 3,00 per doos. Het zou fijn zijn, als u (ook wanneer u geen kleding heeft om te sturen!) een bijdrage in die transporten zou willen leveren, zodat we het transport zoveel mogelijk kostenneutraal kunnen houden.

U kunt de bijdrage ook overmaken op rekening NL31 RABO 0327 3020 38 van de Diaconie V.E.G. o.v.v. transportkosten kleding Oekraïne.

Het is vooral voor onze werkers daar heel moeilijk. Wilt u hen in uw gebeden (blijven) gedenken, dat hebben zij heel hard nodig!

Hartelijke groet, de goederencommissie WZD.

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.