Nieuws van Red een Kind

Met het geld dat we van het Verjaardagfonds van 2018 hebben ontvangen en mede door enkele giften van onze gemeenteleden hebben we een bedrag van € 1500,- kunnen overmaken voor Hoop in Rwanda.

Red een kind werkt samen met lokale partnerorganisatie African Evangelistic Enterprise Rwanda (AEE) om de situatie voor de kinderen in Rusizi te verbeteren. Daarbij wordt het hele dorp betrokken: volwassenen, jongeren en kinderen. Ons doel is dat in 2020 negenduizend (!) gezinnen aan de armoede ontsnapt zijn, en dat zij hun kinderen een gezonde, veilige omgeving kunnen bieden om op te groeien.

Ambitieus? Jazeker, maar we weten dat het kan. In verschillende landen heeft Red een Kind al op deze manier in dorpen gewerkt aan verandering… en met succes! We zagen dat eenvoudige stappen een enorm verschil kunnen maken. Het project in Rusizi ging in september 2016 van start en duurt ongeveer zeven jaar. Samen met de inwoners werken we aan een omgeving waar kinderen een kansrijke toekomst tegemoet gaan.

Herman en Jacomijn van Mulder.

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.