Van de jeugdwerker april 2019

Hoi!
Heeft u mijn column in het vorige kerkblad gelezen? Wat vond u ervan? Bent u zoals ik beschreef?:
Zou jij zo’n vader, moeder, ander familielid of jeugdleider willen zijn? Iemand van wie mensen later zeggen: “wauw, hij of zij heeft mij in mijn jeugd al op Jezus gewezen.” Aan jou de keus…
Gaaf als je die keuze voor jezelf maakt. Vertrouw er ook op dat God je daarbij wil helpen.

We zitten in de tijd voor Pasen. We herdenken hoe Jezus de weg ging die God van Hem vroeg om ons te verlossen. We mogen daar ook nu even bij stil staan. In deze drukke tijden lijkt het soms zo vanzelfsprekend dat je ver in het voren plant en dat je leeft van week tot week. Sta er eens bij stil wat Jezus voor ons gedaan heeft, lees bijvoorbeeld het volgende Bijbelgedeelte eens:
Hij die de gestalte van God had, hield Zijn gelijkheid aan God niet vast, maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen heeft Hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis. Filippenzen 2:6-8

Ook bij de Jeugdkerk zijn we al een poos bezig met het toewerken naar Pasen. We hebben op 17 maart al aandacht geschonken aan de discipelen die Jezus in de steek lieten. Hoe zou jij reageren als iedereen jou in je diepste pijn en verdriet in de steek liet?
Afgelopen zondag hebben we vervolgens toneel gespeeld. We hebben drie scenes gespeeld waarin duidelijk werd hoe de mensheid van God afdwaalde. Vervolgens gingen we kijken naar Gods reddingsplan met de wereld. Het verhaal van de mijnwerkers in Chili in 2010. Dit verhaal komt in de Paasdienst nog weer terug. Ik zal het dan zelf vertellen.

Verder hebben we dus 21 april op 1e Paasdag de Jong- en Ouddienst. We hebben een combo en wij zullen als Jeugdkerk en Kik ook nog een bijdrage leveren. Het beloofd een hele mooie dienst te worden!

Egbert-Jan Haselhorst

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.