2e collecte zondag 18 augustus 2019

De opbrengst gaat naar het KerkinActie-project: Een vakopleiding biedt jongeren toekomst – Guatemala.
Guatemala werd tientallen jarenlang geteisterd door een gruwelijke burgeroorlog. Nog altijd heeft de bevolking te kampen met veel geweld en corruptie. De sociale en economische ongelijkheid in het land is groot. Vooral jongeren die tot de Mayabevolking behoren, hebben nauwelijks toegang tot onderwijs en weinig kans op werk.
Hierdoor kunnen jongeren niet in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Vredescentrum Barbara Ford, partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil hier verandering in brengen en biedt deze jongeren een vakopleiding, bijvoorbeeld tot imker of een opleiding textiel bedrukken. De organisatie brengt de jongeren vervolgens samen in coöperaties, waarbij ze gezamenlijk een onderneming starten. Het
Vredescentrum Barbara Ford blijft hen ook nog geruime tijd ondersteunen in hun werk. In 2018 zullen zo´n 60 inheemse jongeren genoeg inkomsten uit hun bedrijfje kunnen halen voor hun
levensonderhoud.

Droom gaat in vervulling
Ook de jonge Mildred volgde een opleiding op het centrum. Ze heeft er heel veel geleerd en leidt nu een eigen onderneming als imker in haar dorp, met wel 5 bijenkasten. Met de opbrengst van de honing zorgt ze voor inkomen voor haar familie. Door de opleiding op het Vredescentrum Barbara Ford is voor haar een droom in vervulling gegaan.

Helpt u mee dit werk te ondersteunen?
Nodig voor dit werk: € 44.000.

U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL31 RABO 0327 3020 38 t.n.v. diaconie V.E.G. Nijverdal o.v.v. ” Vakopleiding jongeren Guatemala”.

Namens de Werkgroep wereld Diaconaat (WWD),
Gerrit Spijkerboer

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.