Volwassen catechese, jongvolwassenen en vrouwengespreksgroep, Leesgroep

De volwassen catechese is weer begonnen. We gaan dit seizoen aan de gang met teksten over ‘de tekenen van de tijd’, over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Wat zijn dat voor teksten? Zien wij die tekenen ook om ons heen? We gaan ook nadenken wat een geloofsbelijdenis is. Hoe zag de oudste geloofsbelijdenis eruit? Wat zouden wij zelf verwoorden? Wil je meedoen, van harte welkom. Meestal komen we bij elkaar op de eerste woensdag van de maand, van 10.00 uur tot uiterlijk 11.30 uur in ’t Vischnet. De volgende keer is dus 6 november.

Ook de groep jongvolwassenen is weer van start gegaan. Een kring voor jonge mensen die er met elkaar over na willen denken of geloof belangrijk is in hun leven, of misschien ook niet. Sommigen denken erover na of ze ook belijdenis willen gaan doen. De bedoeling is vooral in alle openheid en met alle ruimte met elkaar in gesprek gaan over de betekenis van geloof voor jou. En je kunt zelf ook de onderwerpen aandragen. Je vragen, maar ook je twijfels!

Huis van Vriendschap
Sinds dit jaar kent Nijverdal Het Huis van Vriendschap, dat nog volop in ontwikkeling is, maar waar al mooie activiteiten ontplooid worden. http://www.huisvanvriendschap.nl/
De vrouwengespreksgroep gaat een avondje op bezoek om inhoudelijk meer over Het Huis te weten te komen en mee te maken wat daar zoal gebeurt. We gaan onder andere spreken over en ervaren wat stilte voor ons betekent.
Gemeenteleden die ook geïnteresseerd zijn, zijn ook van harte uitgenodigd, zowel mannen als vrouwen, jong en oud.
Het zal zijn op donderdagavond 14 november, vanaf half 8 is de inloop met koffie of thee, om 8 uur start de avond tot uiterlijk half 10. Adres: Huis van Vriendschap Noetselerweg 55 Nijverdal.

Geef je op bij ondergetekende, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Gegevens staan achter in dit gemeenteblad.

Namens de vrouwengespreksgroep, Bea van der Meiden

Leesgroep
Op dinsdag 15 oktober hebben we artikelen besproken over de economie en de relatie met ons geloof. Enkele opvallende punten kwamen naar voren.
Een belangrijk doel van de economie in de politiek lijkt “groei” te zijn, groei in welvaart, groei in rijkdom. Waarom eigenlijk? Kan er ook een economie bestaan die niet alles op alles zet om maar meer welvaart, meer geld te scheppen? Worden we er echt ook gelukkiger van?

Op dinsdag 26 november komen we weer bij elkaar. Het thema is dan “identiteit”. Waaraan ontlenen we onze individuele identiteit? Hoe wordt die beïnvloed door de groep waarin we leven, of door de cultuur om ons heen? En wat is identiteit eigenlijk en hoe bepaalt die ons gedrag, ons denken? Waarin ligt onze identiteit verankerd? U ziet het: vragen genoeg om er eens over te lezen en met elkaar over te spreken?

Henk van Leeuwen

Print Friendly, PDF & Email
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.