Bij de vieringen


Op 16 februari is er een zangdienst. Medewerking hieraan verleent ook het gospelkoor Shine. Gemeenteleden mogen ook zelf liederen uitkiezen.

Op 23 februari lezen we een gedeelte uit Genesis 3. Wat gebeurt daar eigenlijk?

Op 1 maart begint de Veertigdagentijd, veertig dagen onderweg naar Pasen om ons te oefenen in de Geest en de mentaliteit van Jezus Christus.

1 maart is de eerste zondag in de veertigdagentijd, met de naam Invocabit: Roept hij Mij aan, dan antwoord Ik (ps. 91:15) We hebben dan een ouder en kind dienst met het thema: liefde om er voor elkaar te zijn. Centraal staat het verhaal over die vier vrienden die een verlamde man bij Jezus brengen.

Op 8 maart, de zondag met de naam Reminiscere: Gedenk Uw barmhartigheden (ps. 25:6) verwelkomen we ds. Janneke Doornebal. Zij zal extra aandacht geven aan het veertigdagenproject voor de Oekraïne. Fijn dat je in ons midden voorgaat!

11 maart is het biddag voor gewas en arbeid.
In de Veertigdagentijd is de liturgische kleur in de kerk paars, de kleur van bezinning en inkeer. Het kyriegebed wordt door gemeenteleden gebeden. We zingen geen glorialied.

Op de 1e en 3 e zondag van de maand is er Jeugdkerk. Elke zondag ligt er voor de kinderen een verhaal klaar. Ook is er achterin de kerk een tafel met boeken, spelletjes, kleurplaten om zelf aan de gang te gaan. Dat mag je natuurlijk ook meenemen om gewoon bij je vader of moeder, oma of opa in de bank te lezen of te kleuren.