Bij de vieringen


Op 13 mei Hemelvaartsdag zal mw. Joke Mondeel voorgaan in de Hemelvaartsviering in de Regenboog.

Zondag 16 mei, ook wel Wezenzondag genoemd verwelkomen wij van harte ds. A. de Vries uit Nijverdal.
Zondag 23 mei vieren wij het feest van Pinksteren. Joalien van der Houten en Kirsten Torenbeek verlenen via opnames hun medewerking aan deze viering. Rood is de kleur van Pinksteren, mooi wanneer dat zichtbaar is aan jullie kleding en niet alleen aan de liturgische kleur.

Op 30 mei en op 6 juni zal ik in de dienst aandacht besteden aan het jaarthema. U kunt hierover lezen in dit Gemeenteblad, maar ook in de vorige Gemeentebladen.
Op 6 juni vieren wij de Maaltijd van de Heer. Juist op deze zondag zal dat opnieuw in een kleine groep zijn, maar u kunt ook thuis met brood en wijn meevieren. Wanneer wij de Maaltijd vieren, verzamelen we als gemeente ook houdbare voedselproducten voor de Voedselbank. Ook nu zullen er bij de zijingang van de pastorie kratten klaar staan waarin u de levensmiddelen kunt brengen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een gift te geven of over te maken. En natuurlijk is het een mooi gebaar vanuit onze gemeente naar de Voedselbank als die kratten overvol zullen zijn.


In onze kerk zijn tot nader order digitale vieringen, de Protestantse Gemeente geeft de voorkeur aan de mogelijkheid van 30 mensen in de dienst. Zolang de voorschriften i.v.m. het coronavirus nog zo zijn dat we thuis maar één persoon mogen ontvangen, en buiten maar met één persoon onderweg mogen zijn, hebben we digitale vieringen met zo min mogelijk medewerkers. De diensten zijn te volgen via kerkomroep.nl> Nijverdal> VEGNijverdal, of via YouTube.

De Protestantse Gemeente geeft wel aan mensen die thuis geen digitale mogelijkheden of zelf geen digitale vaardigheden hebben, de ruimte om naar de kerk te gaan. Met een maximum van 30 personen. Voor de avonddienst kunt u zich dus opgeven: https://protestante-gemeentenijverdal.reservio.com of als u zich niet via internet kunt aanmelden, kunt u zich – alleen op maandag en dinsdag! – telefonisch opgeven via 06 – 20040383.

Om thuis met geloven bezig te zijn
https://www.geloventhuis.nl/
https://www.kindopzondag.nl/

https://debijbel.nl/bijbelbasics/programmas/87
voor jongeren:
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/
https://beam.eo.nl/