Iedereen welkom

Om LHTB+ mensen te ondersteunen bij het vinden van een kerk hebben we ons aangemeld bij de website van WIJde kerk, waarmee wij uit willen dragen dat iedereen bij ons welkom is, ongeacht zijn of haar geaardheid.

WIJdekerk is een website van, voor, en door christenen met betrokkenheid op LHBT-ers, (lesbiennes, homo’s, bi, en transgenders) kerk en geloof. Het is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT-er (in en uit de kast) of hier nauw bij betrokken, die vinden dat iedereen, ongeacht geaardheid, zichzelf moet kunnen zijn binnen zijn of haar gemeente. Er wordt beseft dat veel christelijke LHBT-ers noodgedwongen op zoek gaan naar een andere gemeente, omdat zij zich in hun eigen gemeente niet (meer) veilig en thuis voelen. Om hen te helpen een gemeente te vinden, waar zij zich wel veilig en thuis kunnen voelen, wordt aan kerken gevraagd of zij dit initiatief willen ondersteunen, en hun gegevens (o.a. de mate van acceptatie) op de website te willen vermelden.

Wij (de kerkenraad) hebben dit van harte gedaan. Voor meer info zie www.wijdekerk.nl