Omzien naar elkaar in Coronatijd

Hoe kunnen we er voor elkaar zijn in Nijverdal? 

In Nijverdal willen we laten zien waar we sterk in zijn, bundelen we de krachten en hebben we nog oog voor elkaar. Met een unieke samenwerking en inzet van de vrijwilligers van het Nijverdalse verenigingsleven en andere organisaties gaan we de schouders er met elkaar onderzetten. Hoe mooi is het als we ervoor zorgen dat iemand contact kan hebben, een praatje kan maken, dat iemand opfleurt door een kaartje of email, of dat de boodschappen voor een ander worden gehaald, de hond wordt uitgelaten als iemand dat niet kan, of zelfs een klusje doen voor iemand die dat nodig heeft.  

Via kranten, flyers, online, social media en met hulp van Nijverdalse organisaties willen we de wensen en behoeften ophalen bij de inwoners van Nijverdal, die het nodig hebben. Samen met Stichting de Welle en alle vrijwilligers, die zich o.a. daar al aangemeld hebben, gaan we vooral de ouderen helpen. Daarvoor is ook jullie hulp en sociale inzet hard nodig! Iedereen heeft namelijk wel iemand in de buurt die dit contact, de gezelligheid of het uitvoeren van die klusjes, nodig heeft. Sommige mensen hebben wat aanmoediging nodig. 

Vraag of moedig, vader/moeder, opa/oma, buurman/buurvrouw, collega, enz., aan hun vraag in te leveren of vul de vraag gezellig samen in! 

Dat kan door:
1. De flyer eenvoudig in te vullen en in te leveren in de postbus van De Huiskamer, Markt 3, 7442 EC Nijverdal.
2. Het formulier online in te vullen op www.ikkanwelzijn.nl

In de gemeente Hellendoorn is een netwerk sociale zekerheid waaronder diverse instanties vallen. Wij hebben ontdekt dat er helaas nog veel te weinig mensen hiervan weten en dat door alle regelgeving er ook heel veel mensen nog buiten de boot vallen.  Op deze website www.noabers-voor-noabers.nl gaan wij tips en trucs geven waar je naar toe kunt met vragen en wanneer je hulp nodig hebt. Ook mag je altijd contact met ons opnemen als je wat nodig bent en er even niet de financiële ruimte voor hebt via noabersvoornoabers@outlook.com, zodat we je kunnen proberen te helpen. Denk aan kleding, bankstel, witgoed etc. Ook zullen we regelmatig proberen iets te organiseren als een kledingmarkt of knutselmiddag. Dit zullen we ook op deze website plaatsen.

Daarnaast de vraag: Heb je hele mooie spullen die een dikke 2e kans verdienen, meld het bij ons, zodat we anderen hier heel gelukkig mee kunnen maken.