Opbrengst Verjaardagsfonds 2022

                

 

De opbrengst van het Verjaardagsfonds 2022 is bestemd voor het onderwijsproject van de Nederlandse Marriëtte van der Velde en haar Keniaanse echtgenoot Nero Bimba in Kapingho in Kenia.

Kapingho is het geboortedorp van Nero. De toekomst van de kinderen in zijn dorp was uitzichtloos.
Het gaat om kinderen uit de armste gezinnen, van wie één of beide ouders overleden en/of alfabeet zijn. Het leven is hard. Het verkrijgen van (drink-)water en voedsel is een groot probleem. Geld om de kinderen naar school te laten gaan is er niet. Werkloosheid is ook voor hen het toekomstbeeld. Het is heel moeilijk deze vicieuze cirkel te doorbreken.

Marriëtte nam het initiatief voor het onderwijsproject Kaphingo Kids to School. Met de hulp van sponsors werd gestart met 3 kinderen, 11 kinderen en uiteindelijk 36 kinderen, jongens en meisjes. Veel onderwijsprojecten zijn gericht op alleen meisjes, maar Marriëtte maakt geen onderscheid.

Na de primary school (basisschool) is het belangrijk dat de kinderen doorstromen naar de secondary school (voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs). De dichtstbij zijnde mogelijkheid was 1 tot  2 uur lopen …..

Met de hulp van sponsors is het gelukt een aantal kinderen een opleiding te laten volgen tot elektricien, automonteur, een baan in een hotel/catering, in de zorg, in de ICT. Deze kinderen kunnen bouwen aan een toekomst zonder armoede.

Steeds meer kinderen stromen door naar het beroepsonderwijs en dat kost veel geld. Met de opbrengst van het Verjaardagsfonds 2022 hopen we Marriëtte en Nero te kunnen ondersteunen.

Het geld dat via sponsors binnenkomt is voor de volle 100% bestemd voor de kinderen.

Helpt u mee?

Werkgroep Zending en Diaconaat