Jaarproject Werkgroep Zending en Diaconaat (WZD) 2022: Een stabiel thuis voor kinderen in Nederland, bijna afgerond.

Ons Jaarproject voor De Glind zal eind september worden afgerond in verband met het starten van het Jubileumproject, bestemd voor onze zendingswerkers in Oekraïne. De opbrengst zal later worden bekend gemaakt.

In 2021 kwam regelmatig in het nieuws dat er in Nederland een enorm tekort is aan pleeggezinnen. Dat bracht ons op het idee om het project “Een stabiel thuis voor kinderen in Nederland”  van Kerk in Actie te kiezen als Jaarproject 2022. De Rudolphstichting steunt in het Jeugddorp alle voorzieningen die bijdragen aan het herstel, de ontwikkeling en het welzijn van gezinshuiskinderen.

In Nederland zijn ongeveer 45.000 kinderen uit huis geplaatst. Ze maakten in hun leven al té veel mee. In De Glind (bij Achterveld, gemeente Leusden), ook wel het Jeugddorp genoemd, vinden deze kinderen een veilig thuis. Ze wonen er in 28 gezinshuizen die verspreid staan over het verder gewone dorp. Ze wonen bij een gewoon gezin, waarvan de ouders een opleiding hebben om kwetsbare kinderen de juiste verzorging en opvoeding te geven. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij hun ontwikkeling en traumaherstel. Dat gebeurt door heel normale dingen als zwemles, naar school gaan en buiten spelen, maar ook door speciale activiteiten waarbij ze werken aan zelfvertrouwen en sociale vaardigheden: paardrijden, muziekles, schilderen en judo.

De motivatie van enkele pleegouders om deze kinderen op te vangen:
Door ons hart en huis te delen, kunnen we van betekenis zijn voor anderen. Hoe mooi is het een kwetsbaar kind te laten aanhaken in je eigen gezin.

Kinderen een toekomst geven, daar doen we het voor!

Helpt u in 2022 ook mee aan een betere toekomst voor deze 45.000 kwetsbare kinderen?

Werkgroep Zending en Diaconaat