Goederenactie Oekraïne 2024

Via de Stichting Zending en Diaconaat van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten ontvingen wij een brief over de situatie in Oekraïne. Onze werkers in Oekraïne hebben dagelijks met de oorlog te maken en dat vraagt veel van hen. Dagelijks hebben zij te maken met vluchtelingen die zij proberen zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen met voedsel en onderdak.

Ondanks de onzekerheid of het mogelijk is met hulpgoederen de Oekraïense grens te passeren, heeft de SZD toch het plan opgevat een poging te wagen. De bedoeling is om in april en november te gaan rijden. Als Werkgroep Zending en Diaconaat hebben we besloten het transport in april financieel te ondersteunen; er wordt € 500 overgemaakt voor de aanschaf van
hygiënemiddelen. In oktober/november willen we goederen gaan inzamelen zoals we dat jarenlang hebben gedaan. Een datum is nog niet vastgesteld, die maken we later bekend.

De lente staat voor de deur en velen ruimen dan de kledingkasten op. Ons verzoek aan u is om uw overbodige kleding niet weg te doen, maar te bewaren voor Oekraïne (zowel winter als zomer) tot november. Het gaat om kleding voor volwassenen en kinderen, schoenen en (kap-)laarzen, maar ook schoon beddengoed, kussens en dekens. Wat er in november nog meer kan worden ingeleverd hoort u dan.

Alvast bedankt voor uw medewerking,
Werkgroep Zending en Diaconaat